♦ Organizacija nastave: travanj - lipanj 2024.
VIDEO ZAPISI:
ZBRKANE BASNE - PŠ Suha Katalena
Zvučne slikovnice: Djevojčica u šumi,Čajanka u ZOO vrtu
Branka Grubić "Coco" - 1.r OŠ KP
Oživi likove Ivane Brlić-Mažuranić
Stop nasilju 2019.
Moja županija bez korupcije - PŠ Prugovac
Anketa o profesionalnim namjerama učenika OŠ školska godina 2022./2023.
http://upitnici.hzz.hr/index.php?r=survey/index&sid=588851&lang=hr
Kalkulator bodova
https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/
Popis predmeta posebno važnih za upis
https://ucenici.com/popis-predmeta-posebno-vaznih-za-upis/
Broj bodova potrebnih za upis
https://www.upisi.hr/docs/Broj_bodova_potrebnih_za_upis.pdf
Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha, učenici drugog razreda PŠ Podravske Sesvete na satima Domaćinstva, okušali su se u čak dvije aktivnosti. Bile su to miješenje i pečenje zelenog kruha te miješenje i pravljenje kiflica, koje su zbog svoje veličine na kraju ispale buhtlice.
Učenici su se najprije okušali u trganju listova koprive sa stabljike, jer da bi kruh bio zelen potrebna je zelena boja koju su dobili od listova koprive. Nakon blanširanja listova, iste su samljeli štapnim mikserom te su pastu od kopriva stavili u tijesto. Nakon što su zamijesili kruh stavili su ga na pleh i na radijator da se digne. U međuvremenu, zamijeslili su i kiflice koje su se također dizale dok nisu udvostručile svoju veličinu. Da nije baš uvijek sve idealno kako u životu, nije ni u pečenju kruha. Budući da su silom prilika morali zamijeniti svoju električnu pećnicu, pećnicom na plin u društvenom domu pečenje kruha je malo pošlo po „zlu“ - kruh im je u 10-ak minuta od početka pečenja zagorio i tako do kraja pečenje izvana bio skoro crn. No, da ne bi bilo sve tako crno, kruh je iznutra bio odlično pečen i najbolji kruh ikad, jer su mu okus (naravno bez zagorjele korice) upotpunili čokoladnim namazom. Toliko je bio mekan i ukusan da su ga učenici svega pojeli. A nakon toga prionuli punjenju i oblikovanju kiflica/buhtlica. Tako su naučili i koji je najbolji način zamatanja istih ne bili fil izašao van prilikom pečenja. Dok su kruhu učili kako peči, na kiflicama su naučili kako ih ispeći da ne zagore – zaključak je bio strpljivo i polako! I tako bio je to dan pun uzbuđenja i slasnih i slatkih zalogaja.
Maja Pandur Škudar, učiteljica
Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha, učenici drugog razreda PŠ Podravske Sesvete na satima Domaćinstva, okušali su se u čak dvije aktivnosti. Bile su to miješenje i pečenje zelenog kruha te miješenje i pravljenje kiflica, koje su zbog svoje veličine na kraju ispale buhtlice.
Učenici su se najprije okušali u trganju listova koprive sa stabljike, jer da bi kruh bio zelen potrebna je zelena boja koju su dobili od listova koprive. Nakon blanširanja listova, iste su samljeli štapnim mikserom te su pastu od kopriva stavili u tijesto. Nakon što su zamijesili kruh stavili su ga na pleh i na radijator da se digne. U međuvremenu, zamijeslili su i kiflice koje su se također dizale dok nisu udvostručile svoju veličinu. Da nije baš uvijek sve idealno kako u životu, nije ni u pečenju kruha. Budući da su silom prilika morali zamijeniti svoju električnu pećnicu, pećnicom na plin u društvenom domu pečenje kruha je malo pošlo po „zlu“ - kruh im je u 10-ak minuta od početka pečenja zagorio i tako do kraja pečenje izvana bio skoro crn. No, da ne bi bilo sve tako crno, kruh je iznutra bio odlično pečen i najbolji kruh ikad, jer su mu okus (naravno bez zagorjele korice) upotpunili čokoladnim namazom. Toliko je bio mekan i ukusan da su ga učenici svega pojeli. A nakon toga prionuli punjenju i oblikovanju kiflica/buhtlica. Tako su naučili i koji je najbolji način zamatanja istih ne bili fil izašao van prilikom pečenja. Dok su kruhu učili kako peči, na kiflicama su naučili kako ih ispeći da ne zagore – zaključak je bio strpljivo i polako! I tako bio je to dan pun uzbuđenja i slasnih i slatkih zalogaja.
Maja Pandur Škudar, učiteljica